Alıntı:
SEOTurkCoAdmin adlı üyeden alıntı
Emir,
subdomain kurarsan indexlenme problemi yasamazsin. Subdomaini farkli bir domain gibi gorucek ve kopya icerik gibi problemler olmadigi surece ayni sekilde indexleyecektir. normalde arama motorlarindan trafik istiyorsan bir alternatif turkce olan forumu turkiyede host edilen bir sunucuda tutman ve digerini amerika gibi google.com'da bulunur sekilde ayarlaman. Her ikisini her sayfadan birbirine baglarsan, tepeden bir link gibi ikisi icinde farkli yapicagin link kampanyalari birbirini destekleyecektir. Farkli dilleri ayni url'de tutmak normalde iyi sonuclar vermiyor. Dedigin gibi subdomain yapman lazim. Ama iki farkli hosting olursa google.com.tr aramalarinida hedeflersin. goz onune alman gereknler forumlarda normalde gelmeye basliyan kisiler tekrar geliyorlar ve bir noktada icerik arama motorlarindan daha degerli ama ilk baslarda farkli dillere farkli hosting ise yariyabilir, farkli hosting'de olmanin getirecegi masraflar, ikinci domain ismi secimi gibi seyler var...
Subdomain secimi ile gidersen bir problem yasamazsin. link kampanyalrini farkli dillerde yaparken o subdomaini hedeflemen gerekicektir. iki farkli domain gibi gorulucektir. subdomain ismi secimini yaparkende yine ilkinde yaptigin gibi dosunmen lazim.
Sonradan disaridan gelen linkeler sayesinde nasil kazancli cikarsin gibi. Mesela almanca.deutschlernen.org mi olucak yoksa tr.deutschlernen.org mu olucak ya da baska bir sey mi? Cok ozen gosterdigini bildigim icin beraber dusunelim diye soruyorum. Iki hosting ile gidersen farkli bir domain gerekicek...
|
Öncelikle tesekkür ediyorum yazdiklarin icin ...
almanca.deutschlernen.org seklinde düsünmemin nedeni daha önceki konumuzda konustugumuz durum idi ben almanca ögrenmeye baslarken net üzerinde googleda yazdigim ilk cümle deutsch lernen olmustu ve bicok arkadasimda bu sekilde yapmisladir bu yüzden bu domaini istedim ve aldim kuracagim subdomaine almanca kelimesini ekleyip basligida mesela Almanca Ögreneme Forumu tarzinda atarsan domain ve baslik uyumunu daha iyi yakalamis olurmuyum acaba diye düsündüm googlede `almanca ögrenmek `seklide arama yapanlara ulasabilme ihitmalim daha yüksek olurmu diye düsündüm ( tabi icerik ve hit gibi konularda belli bir seviyeye ulasabilirsem )
iki host konusunu bende düsündüm tabi ozaman apayri bir forum daha kurmak gereki ama bu baglamda almanca üzerine kurulmus forumlar var ( gerci ne seo acisindan nede icerik acisindan forum olarak pek saglam degiller) bu yüzden subdomainde kalicam türkce olan kisim almanca olan kisima gelen türklerin yönlenecegi bir kisim olacak yani aramalarda benim forumu almanca ögrenmek aramasiyla yakalayan degil deutschlernen cümlesiyle yakalayan türklere yönelik olsun istiyorum gönül isterki almanca ögrenmek aramasindada subdomainle yer bulabilmek...
iki ayri host ve linkleme olayini daha önceleri iki forumumda yapmistim yarali bi olgu aslinda ama bu forum icin bunu düsünmüyorum simdilik...